L’UJI se suma a partir de dilluns a les acampades en solidaritat amb el poble palestí

L’Assemblea d’Estudiants per Palestina exigeix a la institució que “trenque immediatament” tots els contractes i convenis amb Israel

Acampada a la Facultat de Filosofia en suport a Palestina
Acampada a la Facultat de Filosofia en suport a Palestina / À Punt Notícies

L’alumnat de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló se suma a partir d’este dilluns a les acampades universitàries en solidaritat amb la població palestina de Gaza. El moviment va començar als Estats Units i s’ha anat estenent per tot el món. La Universitat de València (UV) va ser pionera a tot l’estat espanyol i una de les primeres a tot Europa en sumar-se a la iniciativa.

“No podíem deixar l’UJI sense tindre una acampada i demostrar que és una universitat reivindicativa”, diu Javier Toca, coordinador de l’Assemblea d’Estudiants per Palestina de l’UJI, als micròfons d’À Punt Notícies. Així mateix, el col·lectiu ha exigit que la institució educativa “trenque immediatament” tots els contractes i convenis amb l’estat d’Israel.

“El que estem veient és una neteja ètnica programada, amb la connivència de molts estats d’Europa i de tot el món”, afirma Toca. Està previst que dilluns es duga a terme una assemblea constitutiva a les 15:00 hores en l’Àgora del campus de l’UJI, després de la qual s’organitzarà l’acampada.

Amb l'UJI, ja són quatre les universitats valencianes que s’afigen a esta protesta i que inclou, a banda de la UV, la Universitat d’Alacant (UA) i la Miguel Hernández d’Elx (UMH).  

També et pot interessar

stats