L’estudiantat de la Universitat d'Alacant comença una acampada en solidaritat amb Palestina

S'uneix així a la xarxa d'acampades “que han inundat el món sencer” en contra del “genocidi”

Imatges de l'acampada a la UA en suport a Palestina / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de maig 2024 - 07:00 Actualitzat: 08 de maig 2024 - 22:19

L'estudiantat de la Universitat d'Alacant (UA) ha convocat este dimecres una acampada en solidaritat amb Palestina, que té lloc al Jardí de Roques de la institució acadèmica, entre la Facultat de Filosofia i Lletres i la Torre de Control del campus de Sant Vicent del Raspeig.

L’alumnat ha convocat l’acampada en coordinació amb l'Assemblea Universitària per Palestina d'Alacant, el Front d'Estudiants i el BDS, segons ha indicat les associacions en un comunicat. D'esta manera, l'alumnat de la UA s'uneix a "la xarxa d'acampades que ha inundat el món sencer", en solidaritat amb els estudiants palestins que "han afrontat l'horror dels bombardejos indiscriminats contra les seues universitats". A la Comunitat Valenciana també acampen amb la mateixa reivindicació estudiants de la Universitat de València.

“Ens neguem a continuar en silenci mentre es perpetren la violència i l'opressió. Denunciem els abusos i violacions de drets que han ocorregut en universitats com la Universitat de Colúmbia, als Estats Units, o Science PO, a París, entre altres”, han asseverat. Igualment, han exigit “justícia i rendició de comptes per a tots aquells que han sigut víctimes de tals atrocitats comeses per la policia i els governs, que tenen el deure de protegir els seus ciutadans”.

També han reclamat al Govern d'Espanya que “cesse immediatament la venda d'armes al suposat Estat d'Israel”. “Considerem que és una vergonya que Espanya siga el país que més li haja subministrat armament a la matança indiscriminada que està cometent el govern sionista”, ha expressat. Així mateix, han demanat un alto el foc a Gaza “permanent i efectiu”. 

D'altra banda, han demandat a totes les universitats espanyoles que “trenquen qualsevol relació o conveni que tinguen amb les universitats israelianes”, així com el cessament de relacions “amb qualsevol empresa que finance el genocidi”.

També et pot interessar

stats