Estudiants de la UV acampen “indefinidament” en contra del “genocidi” a Palestina

És la primera acampada d’estes característiques a l’Estat i busca que la universitat i el govern espanyol trenquen relacions amb Israel

Imatges de l'acampada a la UV en suport a Palestina / À Punt NTC

L’onada de protestes universitàries als Estats Units en solidaritat amb la població palestina de Gaza ha arribat als campus valencians. Este dilluns a la nit, un grup d’estudiants de la Universitat de València (UV) ha organitzat la primera protesta d’estes característiques de l’estat espanyol, seguint una convocatòria de les organitzacions BDS País Valencià i Estudiants per Palestina. 

Al voltant de seixanta persones han passat la nit acampades a l’interior de la Facultat de Filosofia, segons ha explicat Esther Monge, membre d’ambdós organitzacions promotores de l’Assemblea per Palestina de la UV. L’objectiu, ha explicat, és “sumar-se a la resta del món, a universitats dels Estats Units i Europa” per a demanar a les institucions universitàries i governs trencar relacions amb empreses i entitats que “financen d’alguna forma el règim genocida i d’apartheid d’Israel”. 

Pel que fa al paper de la UV, Monge ha assegurat que no s'han produït "converses formals de cap tipus" i que "no compten amb el seu suport". Esta acampada autogestionada, ha remarcat, està "completament oberta" a tot el món i és de "caràcter indefinit".

Jorge Ramos, del BDS País Valencià, he emfasitzat que este és "un moviment global històric que no existia des de la guerra de Vietnam". A més, ha subratllat que la Universitat de València és una de les "cinc primeres a Europa" a acampar en suport a Palestina i "ha estés l'espurna a altres universitats de l'estat espanyol".

Ramos ha establert un paral·lelisme amb el 15M i la Primera Valenciana perquè es tracta d'un moviment "totalment transversal, transparent, assembleari". Ara per ara, es faran tres assemblees diàries i estan previstes accions com ara apegades de cartells, xerrades de formació o projeccions.

També et pot interessar

stats