L'UJI deriva a la Rey Juan Carlos les actuacions davant el possible plagi de Montón

L'exministra de Sanitat podria haver plagiat en el seu treball fi de màster part de la tesi d'una professora de l'UJI.

Carmen Montón, amb el seu treball fi de màster
Carmen Montón, amb el seu treball fi de màster / Efe

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI) no actuarà de motu proprio i ha derivat a la Universitat Rey Juan Carlos qualsevol actuació davant el possible plagi de l'exministra de Sanitat Carmen Montón a la professora del Departament de Filosofia i Sociologia Ana Martí.

La universitat madrilenya ja ha iniciat una investigació interna per a dirimir els possibles irregularitats en el Màster d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere de l'Institut de Dret Públic, recentment clausurat per la universitat madrilenya.

L'UJI ha fet referència a diverses informacions periodístiques segons les quals el treball fi de màster de Montón podria contindre diverses pàgines copiades d'altres textos acadèmics. Entre els fragments presumptament plagiats es troba la tesi doctoral de la professora Martí, “Maternitat i tècniques de reproducció assistida”. Es tracta d'una anàlisi, des de la perspectiva de gènere, dels conflictes i experiències de les dones usuàries, defensada al març de 2011 i publicada en obert en el repositori digital de la Universitat Jaume I.

L'UJI entén que es tracta d'un problema de “caràcter acadèmic” que la Universitat Rei Juan Carlos "sabrà resoldre adequadament quan finalitze la recerca que manté oberta ara mateix".

Segons la universitat castellonenca, una vegada es coneguen els resultats de la investigació, el tema s'hauria d'abordar en el marc de la CRUE (l'organisme que agrupa els rectors de les universitats espanyoles) “per a garantir la qualitat del sistema universitari espanyol”.

Així mateix, l'UJI ha assegurat que Martí comparteix la posició institucional de la universitat, es declara al marge d'aquest assumpte i no realitzarà declaracions sobre la qüestió. 

També et pot interessar

stats