L’Orgull d’Alacant culmina aquest dissabte amb la marxa pels drets LGTBIQ

L’Ajuntament retira la pancarta LGTBI del balcó del palau municipal abans de la manifestació

Marxa de l'Orgull a Alacant, en imatge d'arxiu
Marxa de l'Orgull a Alacant, en imatge d'arxiu / Diversitat

La setmana d’actes amb què la ciutat d’Alacant celebra el vinté aniversari de l’Orgull culmina aquest dissabte amb una manifestació encapçalada pel lema “Diversitat familiar, iguals en drets”.

Al llarg de la setmana han tingut lloc col·loquis, projeccions de films, teatre i altres activitats que conclouen aquest dissabte amb la marxa de l’Orgull, que començarà a les 19:00 hores a l’avinguda de l’Estació i acabarà a l’Auditori La Petxina, a l’Esplanada. 

D'altra banda, l’agenda continuarà amb l'exposició "Il·lustracions per la diversitat LGTBI", que pot visitar-se fins al 17 de juliol al centre cultural Les Cigarreres, i amb l'exposició fotogràfica "Autoretrats VIH'", oberta fins al 31 de juliol a l’edifici municipal El Claustre.

Polèmica per la retirada de la bandera LGTBI de l’ajuntament

A penes dos dies després de penjar, dilluns passat, la pancarta amb la bandera LGTBIQ+ al balcó de l’ajuntament en un acte institucional, el consistori ha retirat el símbol abans de la marxa de l’Orgull. 

Retiren la bandera LGTBI del balcó de l'Ajuntament d'Alacant abans de la marxa de l'Orgull
Retiren la bandera LGTBI del balcó de l'Ajuntament d'Alacant abans de la marxa de l'Orgull / Ajuntament d'Alacant

En l’acte hi va haver representació de les associacions del col·lectiu Alacant Entén, Diversitat, Entenem LGTBI i Ponts d’Igualtat, l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, i altres representats polítics.

L’any passat també va estar marcat per la polèmica després que el col·lectiu Diversitat, encarregat des de feia una desena d’anys d’organitzar la marxa de l’Orgull, optara per encapçalar una altra manifestació alternativa a l’oficial, per “no tindre el suport” de l'Ajuntament. L’entitat, que torna a participar en la manifestació oficial, denunciava l’Ajuntament de convocar-la “amb entitats satèl·lit” i “amb un manifest que parla del VIH com d'una malaltia”

També et pot interessar

stats