El ball de banderes als ajuntaments i edificis públics evidencia la tensió i les discrepàncies entre el PP i Vox

A Elx, on els dos partits governen en coalició, la bandera ha quedat desplaçada a un lateral de la façana de l'ajuntament, i a Crevillent l'ensenya ha deixat d'estar present a les dependències municipals

El ball de banderes als ajuntaments i edificis públics evidencia la tensió i les discrepàncies entre el PP i Vox

Penjar la bandera arc iris en edificis públics ha tornat a posar de manifest els postulats de Vox i ha deixat el PP en una posició incòmoda. A Elx, on els dos partits governen en coalició, la bandera ha quedat desplaçada a un lateral de la façana de l'ajuntament, sense presència de Vox ni de l'alcalde popular. I a Crevillent, l'ensenya ha deixat d'estar present a les dependències municipals. "El PP ha cedit davant del xantatge de la ultradreta, de Vox en aquest cas", explica una exregidora de Compromís.

Tal com estava previst, a València la bandera torna a penjar del balcó de l'ajuntament i a Alacant l'equip de govern assegura que ho farà quan celebre els actes de l'Orgull. Més polèmica hi ha hagut a Castelló de la Plana, on la bandera ha desaparegut de la façana principal del consistori. L'han substituïda per un cartell penjat en un edifici adjacent. I tot, amb advertiment de Vox. En un comunicat diuen que no comparteixen la decisió i que l'ensenya representa només grups minoritaris que la utilitzen amb una finalitat ideològica.

"Tornar a tancar les persones a l'armari, no ho podem consentir", ha remarcat el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig. "Tots els anys escenifiquem la bandera i enguany ho farem. Il·luminarem l'edifici de la Diputació Provincial amb els colors de l'arc iris, clar que sí", ha defensat per la seua banda el futur president de la Generalitat, Carlos Mazón.

Ni rastre de la bandera a la Diputació de Castelló i sí a la de València, una de les poques institucions que encara domina l'esquerra. A les Corts, Compromís ha demanat a la presidenta que la torne a exhibir a la façana, però Llanos Massó els ha respost que necessita consultar-ho. "No sé si les consultes les hauria de fer a Madrid o si les hauria de fer al senyor Abascal", ha defensat el diputat de Compromís Joan Baldoví.

Mentrestant, els grups de l'esquerra han penjat la bandera LGTB als despatxos respectius de les Corts. El canvi polític es fa més evident en el Dia de l'Orgull.

També et pot interessar

stats