L’oposició critica la gestió d’Educació en l’inici del curs i exigeix responsabilitats al conseller

El PSPV denuncia que l'actual director general de Centres va signar la supressió de línies de transport escolar, mentre Compromís reclama explicacions a Rovira 

Imatge d’arxiu de l’exsecretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler i el portaveu d'Educació de Compromís en les Corts, Gerard Fullana
Imatge d’arxiu de l’exsecretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler i el portaveu d'Educació de Compromís en les Corts, Gerard Fullana / À Punt NTC

L’oposició —integrada pel PSPV i Compromís— ha criticat la gestió de la Conselleria d’Educació després dels nous retards en la publicació de les adjudicacions contínues programades després de detectar errors en les llistes i les incidències en el transport escolar, que han marcat l’inici del curs escolar 2023-2024. El departament que dirigeix José Antonio Rovira constata encara incidències en catorze línies que romanen afectades a la província de València, que sumen un total de 17 autobusos.

El PSPV ha denunciat que l'actual director general de Centres, Jorge Cabo, va signar la supressió de línies de transport escolar. "Va ser Cabo, nomenat pel mateix Rovira, qui va prendre la decisió de suprimir línies a Torrevella. El conseller torna a tirar la culpa al govern anterior, però hauria de saber que les rutes d'autobusos escolars no les decideix la conselleria, no poden continuar assenyalant-nos per les decisions que prenen ells mateixos", denuncia en un comunicat l'exsecretari autonòmic d'Educació i membre de l'executiva del PSPV, Miquel Soler.

Soler ha exigit al Consell que "deixe treballar a la comunitat educativa" sense "culpar al govern anterior de la seua incompetència manifesta". "Cada vegada que Rovira fa una declaració demostra el seu desconeixement profund del funcionament del sistema educatiu valencià", assevera. D'altra banda, ha advertit que el canvi d'horaris un dia abans de la incorporació del professorat als centres —en decretar més hores d'anglés i matemàtiques en ESO— suposa "un menyspreu" als docents i els seus equips directius. "Rovira mostra un desconeixement profund de com funcionen els centres. És difícil fer-ho pitjor, sembla que ho fan quasi a propòsit", ha insistit.

Pel que fa a Compromís, el portaveu d'Educació en les Corts, Gerard Fullana, ha reclamat explicacions i responsabilitats polítiques al conseller. "No deixarem de fer-ho perquè tenim claríssim que el bon funcionament del sistema educatiu valencià ha de ser una prioritat absoluta per al Consell", ha emfatitzat.

La coalició valencianista ha realitzat compareixences a Alacant, Dénia, Gandia, Cullera, Alzira, Llíria, Ontinyent i València per a analitzar els problemes en l'inici de curs escolar en aqueixes localitats. Unes rodes de premsa que s'estendran a altres localitats com Castelló de la Plana o Elx en els pròxims dies, ha informat en un comunicat. El seu objectiu és fer balanç del qual qualifiquen del "pitjor inici de curs escolar dels últims anys", que "posa manifest la incapacitat del conseller i del govern de PP i Vox per a garantir un començament de curs sense sobresalts".

També et pot interessar

stats