Educació ajorna les adjudicacions de mestres previstes per a aquest dimarts després de detectar "incidències" en els llistats

Es tracta de les places per a cobrir jubilacions, baixes de llarga duració o situacions sobrevingudes 

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, durant l'inici del curs escolar 2023/2024
El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, durant l'inici del curs escolar 2023/2024 / Jorge Gil - Europa Press

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha decidit ajornar la publicació de les adjudicacions contínues programades per a aquest dimarts després de detectar "incidències" en els llistats generats pel programa informàtic. Segons adverteix en un missatge "urgent" publicat en la seua pàgina web, la publicació "s'ajorna amb la finalitat de no lesionar drets dels peticionaris".

El departament que encapçala José Antonio Rovira precisa que aquest ajornament es deu a "incidències" detectades en els llistats d'adjudicació generats pel programa informàtic, i "tenint en compte el volum de places oferides". "Estem treballant per a resoldre les incidències detectades i publicar la citada adjudicació com més prompte millor", afegeix.

Missatge publicat al web d'Educació
Missatge publicat al web d'Educació / Conselleria d'Educació

Les adjudicacions contínues, que són aquelles que es realitzen en aquestes dates per a cobrir jubilacions, baixes de llarga duració o situacions sobrevingudes, es realitzen els dimarts i els divendres. 

Actualment, la conselleria es troba en ple procés. La primera d'elles es va resoldre divendres passat. En aquesta jornada, el secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, va concretar que de les 2.000 adjudicacions contínues "només" s'havien produït un 2% d'incidències, que va garantir que estarien solucionades "el dimarts". 

Aquesta situació es produeix després dels successius retards ocorreguts durant el mes d'agost passat a l'hora de publicar els diferents llistats d'adjudicacions docents a causa d'errors en el programa informàtic. La Conselleria d'Educació va publicar el dimecres 23 d'agost, al voltant de la 1:30 de la matinada, el llistat de les adjudicacions docents per al curs escolar 2023-2024 d'interins de secundària i del cos de tècnics de formació professional (FP) que havien de passar a secundària. El divendres anterior, dia 18, va publicar el llistat d'adjudicacions dels funcionaris de carrera de primària, secundària i cossos especials com les escoles oficials d'idiomes (EOI), conservatoris i centres de dansa, i dilluns va emetre el d'interins d'infantil i primària.

Com a resposta aquest dijous de vesprada l’STEPV, sindicat majoritari en l’ensenyament, ha convocat concentracions davant la seu de la conselleria d’Educació a València i les direccions territorials d’Alacant i Castelló per donar el seu suport als professors i professores interines afectats per la paralització de les adjudicacions.

També et pot interessar

stats