Acusacions creuades entre el Consell i l'oposició per les adjudicacions de places docents

Baldoví ha registrat la creació d'una comissió d'investigació a les Corts per a aclarir quins han sigut els motius que han creat el caos en el procés

Continua l'encreuament d'acusacions amb la polèmica d'adjudicacions d'Educació / À Punt NTC

L'encreuament d'acusacions entre el Consell actual i els responsables anteriors d'Educació, a propòsit de les adjudicacions de les places de docents per al curs 2023-2024, s'ha incrementat les últimes hores. Aquest mateix dimarts el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat directament els responsables anteriors de la conselleria, la titular de la qual era Raquel Tamarit, de Compromís.

"Els esforços que està fent Compromís per a tractar de llevar-li la culpa sobre l'embolic que ens ha deixat de cara a l’inici de curs són entendridors", ha afirmat Mazón, que ha afegit que el govern treballa "pel millor inici de curs possible, tot i les extraordinàries dificultats que ens hi hem trobat".

La coalició ha donat resposta a aquestes acusacions i ha deixat entreveure que el govern actual podria haver manipulat les llistes. "Han hagut de fer i refer les llistes i això fa olor que igual volien manipular per a posar gent que no tocava" ha afirmat Tamarit amb contundència. 

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha registrat la creació d'una comissió d'investigació a les Corts per a aclarir quins han sigut els motius que han creat el caos en el procés d'adjudicació de places. El partit vol saber si s'han respectat els criteris establits en la normativa o si s'ha produït algun tipus de manipulació manual de les llistes facilitades pel programari informàtic i qualsevol altre extrem relacionat amb el retard en la resolució de les incidències produïdes.

Baldoví ha considerat que en uns mesos el PP i Vox han destruït el prestigi d'una conselleria que era la "punta de llança" del govern valencià.

Mentrestant, els socialistes acusen el conseller d'Educació de sectari i mentider. Segons Miquel Soler, l'equip de Rovira no ha volgut reunir-se amb ells per al traspàs de poders, nega que el sistema informàtic estiga obsolet i afirma que el fet de retornar al sistema els 300 tècnics docents que Rovira va qualificar de "col·locats", és els que han endarrerit el procés. "És la primera vegada que he vist en directe una situació tan kafkiana, producte d’una actitud de sectarisme i de prepotència", ha afirmat Soler.

Mentrestant, els sindicats continuen denunciant errades en les adjudicacions.

També et pot interessar

stats