L’Open Arms torna a la Mediterrània preparat per a diagnosticar casos de Covid-19

L'artista britànic Banksy ha finançat un vaixell de rescat que va salpar des de Borriana.

Imatge d'arxiu del director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps.
Imatge d'arxiu del director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps. / David Zorrakino (Europa Press)

L'Open Arms, que des del febrer estava atracat, ha salpat aquest dissabte des del port de Borriana totalment reparat i dotat d'un dispositiu que li permetrà fer diagnòstics de malalties infeccioses com la Covid-19, la tuberculosi i el VIH. La novetat és fruit de la col·laboració amb la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, que afirma que l'embarcació és la primera d'aquestes característiques.

Aquest vaixell torna a la mar per a seguir salvant vides en la seua missió número 76 amb noves mesures de seguretat i de prevenció enfront del coronavirus, entre les quals destaca la incorporació de membres de l'organització sanitària italiana Emergency, que se suma a la tripulació com a responsables de l'assistència sanitària a bord, i amb la presència de personal mèdic i de mediació.

A més, la tripulació se sotmetrà a controls regulars per a certificar que ningú s'ha contagiat i mantindre la seguretat sanitària al vaixell.

Banksy finança un vaixell de rescat a la Mediterrània

El nou vaixell humanitari Louise Michel, finançat per l'artista britànic Banksy, ha fet el seu primer rescat al Mediterrani central aquest divendres i ha salvat a 89 migrants, entre ells 14 dones i 4 xiquets.

El Louise Michel, que té bandera alemanya i porta el nom d'una històrica feminista francesa, va partir en total secret el passat 18 d'agost des del port de Borriana.

També et pot interessar

stats