L'onada de calor deixa ja 360 morts a l’Estat, 123 aquest divendres

Les xifres de decessos constaten una escalada continuada des de l'inici de l'onada

Dues vianants s'acosten, amb els seus gossos, fins a una font per a refrescar-se a València
Dues vianants s'acosten, amb els seus gossos, fins a una font per a refrescar-se a València / Manuel Bruque (Efe)

La xifra de persones mortes atribuïbles a les altes temperatures registrades en els primers sis dies de l’onada de calor a l’estat espanyol ascendeix a 360, segons ha informat l'Institut de Salut Carlos III, dependent del Ministeri de Sanitat.

La dada referent a aquest divendres 15 de juliol, amb 123 decessos en només un dia, constata una escalada continuada des del primer dia de l’onada de calor, el passat diumenge dia 10, que es va saldar amb 15 morts atribuïbles a les temperatures.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), manté l'alerta per onada de calor durant el cap de setmana, per la qual cosa no es descarta que aquestes xifres augmenten.

Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha declarat el nivell d'alerta sanitària per calor davant de la previsió alta i extrema en municipis de vint-i-set comarques valencianes, amb temperatures que poden arribar als 40 °C.

També et pot interessar

stats