Les altes temperatures causen 84 morts a Espanya en els tres primers dies de l’onada de calor

Quasi la meitat d’aquestes víctimes han faltat en una mateixa jornada: el dimarts, segons recull un informe de l’Institut Carlos III

Un home es protegeix del sol amb un parasol a Alacant
Un home es protegeix del sol amb un para-sol a Alacant / Pep Morell (Efe)

Un total de 84 persones han mort a Espanya des de diumenge fins a dimarts a causa de les altes temperatures que afecten el país. Així ho conclou l'Institut de Salut Carlos III, que depén del Ministeri de Sanitat, que atribueix aquesta xifra a les altes temperatures que es van registrar a Espanya els dies 10, 11 i 12 de juliol, que foren les primeres jornades de l’onada de calor que està afectant Espanya.

Com que l'onada de calor encara continuarà durant els pròxims dies, no es descarta que continue pujant el còmput de persones que falten per causes vinculades a la calor.

De fet, sols a la Comunitat Valenciana i durant el mes de juny, quan al territori valencià ja es van viure algunes jornades de temperatures inusualment altes, van morir una vintena de valencians, segons l'Institut de Salut Carlos III.

L'última dada que recull l'estadística de monitoratge de la mortalitat diària per causes atribuïbles a l'excés de temperatura és la del dimarts 12 de juliol, quan van morir 41 persones pels efectes de l'onada de calor, dos dies abans d'arribar al pic màxim de temperatura, superior als 45 graus en algunes zones, que es va assolir aquest dijous.

La xifra de 41 persones suposa una tendència ascendent i doblega pràcticament la suma de la xifra registrada en els dos dies anteriors. El diumenge 10, primer dia de l'onada de calor, van morir 15 persones, mentre que el dilluns 11 es van comptabilitzar 28 defuncions per aquesta causa.

Les temperatures més extremes que s'estan registrant en nombrosos punts del país des de diumenge passat començaran a remetre aquest divendres, però totes les comunitats peninsulars i les Illes Balears continuen en alerta davant dels registres elevats que encara s’assoliran els pròxims dies, de fins a 44 graus en alguns llocs.

 

També et pot interessar

stats