L'OMS mostra preocupació per l'augment d'hospitalitzacions i casos severs de covid a l'hemisferi nord

Dos terços de la població mundial ha completat la vacunació de dues dosis i només un terç ha rebut una dosi de reforç

Una dosi d'una vacuna contra la covid-19 (arxiu)
Una dosi d'una vacuna contra la covid-19 (arxiu) / Emily Elconin (Reuters)

A mesura que l'hivern s'aproxima en l'hemisferi nord, augmenta la preocupació relacionada amb la covid a causa de l'evolució que s'està observant i que apunta cap a un augment d'hospitalitzacions i casos greus, segons ha destacat aquest dimecres l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Es tracta de la primera tardor després que en maig d'enguany l'OMS declarara la fi de l'emergència internacional. Havien sigut més de tres anys de pandèmia que, fins a eixe moment, havia causat la mort de 10.513 persones a la Comunitat Valenciana i de vora 20 milions a tot el món.

Els països que reporten hospitalitzacions i ingressos en vigilància intensiva, si bé són “relativament pocs”, han augmentat en els últims 28 dies, particularment a Europa i el continent americà, segons ha indicat el director de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Dos anys després del període mundial més agut de la pandèmia, els nivells de vacunació entre els grups considerats d'alt risc continuen sent molt baixos. Dos terços de la població mundial ha completat la vacunació inicial de dues dosis i només un terç ha rebut una dosi de reforç. Adhanom ha demanat “no ignorar” la malaltia.

La cap de la cèl·lula tècnica anticovid en l'OMS, Maria Von Kerkhove, ha explicat que les dades que tenen els científics per a vigilar la circulació del virus són cada vegada més escasses perquè el monitoratge s’ha reduït. Només es coneix que les subvariants que circulen actualment estan relacionades amb Omicron, però no n'hi ha una dominant.

També et pot interessar

stats