L'OMS llança una app que ofereix informació detallada sobre els nivells de radiació ultravioleta

SunSmart Global UV ofereix previsions de rajos ultravioleta per a cinc dies amb les franges horàries en les quals és necessari protegir-se del sol

Aplicació de l'OMS per controlar els nivells de radiació ultraviolada
Aplicació de l'OMS per a controlar els nivells de radiació ultravioleta

L'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Organització Meteorològica Mundial (OMM), el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) i l'Organització Internacional del Treball (OIT) han llançat una nova aplicació per a telèfons mòbils que proporciona informació localitzada sobre els nivells de radiació ultravioleta.

L'aplicació, que ha rebut el nom de SunSmart Global UV, ofereix previsions meteorològiques i de rajos ultravioleta per a cinc dies. Destaca les franges horàries en les quals és necessari protegir-se del sol amb l'objectiu d'ajudar a saber quan utilitzar la protecció solar, en un esforç per reduir la càrrega global del càncer de pell i els danys oculars relacionats amb els rajos ultravioleta.

SunSmart Global UV està disponible de manera gratuïta a Apple App i Google Play. Ofereix opcions personalitzades perquè els usuaris puguen prendre mesures per a protegir l'exposició prolongada i excessiva als rajos ultravioleta, una de les principals causes del càncer de pell i altres malalties relacionades amb aquests rajos. L'app permet la inclusió de fluxos de dades nacionals i locals i l'adaptació a múltiples idiomes: actualment està disponible en xinés, anglés, francés, rus, holandés i espanyol.

"Les proves demostren que la sobreexposició als rajos ultravioleta és la principal causa del càncer de pell. Per tant, és vital que la gent sàpia quan i com protegir-se. Animem a tot el món a utilitzar l'aplicació per a protegir-se a si mateix i als seus fills, i a convertir-ho en un hàbit diari", ha comentat la directora del Departament de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Salut de l'OMS, l'espanyola María Neira.

En l'àmbit mundial, s'estima que en 2020 es van diagnosticar més d'un milió i mig de casos de càncer de pell (melanoma i no melanoma combinats) en el món. Durant el mateix període, més de 120.000 persones a tot el món van perdre la vida a causa d'aquesta malaltia altament prevenible.

També et pot interessar

stats