La incidència del melanoma a la Comunitat Valenciana és una de les més altes de l'Estat

Per a conscienciar la població dels riscos de l'exposició solar i la importància de protegir la pell s'ha llançat una campanya informativa en piscines i poliesportius

La incidència del melanoma a la Comunitat és una de les més altes amb una mitjana de 12,4 casos caa 100.000 habitants.
Jesús Moreno
23 de maig 2021 - 15:10

El melanoma cutani és un dels càncers de pell més agressius, encara que la taxa de supervivència és elevada i a la Comunitat Valenciana el supera el 90% amb un diagnòstic precoç. Amb motiu del Dia Mundial del Melanoma, que és aquest diumenge, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha llançat una campanya informativa que farà arribar a piscines i poliesportius més de 40.000 fullets informatius i 500 cartells.

Amb el lema "Protegeix-te del sol. Acostuma't a mirar la pell", la campanya vol conscienciar la població dels riscos de l'exposició solar i la importància de protegir la pell.

Onofre Sanmartín, cap clínic del Servei de Dermatologia de l'IVO alerta de la necessitat de protegir-se del sol principalment des de les 12 a les 17 hores i acudir al dermatòleg si apreciem qualsevol transformació a les pigues de la pell. Ens recorda que si el tumor és diagnostica a temps és cent per cent curable i que les lesions no es manifesten de manera immediata, les mutacions es produeixen anys més tard.

La Comunitat Valenciana és una de les zones d'Europa amb més hores de sol i ací la incidència del melanoma supera la resta de l'estat espanyol, amb una mitjana de 12,4 casos cada 100.000 habitants. Per províncies, a Castelló és de 10,9, a València 11 i a Alacant 14,8, segons un comunicat de la Conselleria.

El melanoma afecta més els homes, que registren una taxa d'incidència de 15,4, mentre que en les dones és de 10,1. Per edats, en els homes la majoria de casos es concentren en el grup d'edat de 80 a 84 anys, i en el cas de les dones de 75 a 79 anys.

També et pot interessar

stats