L'OMS assegura que el brot de pigota dels micos "pot controlar-se" perquè el risc de transmissió és "baix"

L'Organització Mundial de la Salut afirma que encara és possible "contindre i detindre" el virus

Treball de laboratori en una vacuna contra la pigota del mico
Treball de laboratori en una vacuna contra la pigota dels micos / LUKAS BARTH

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assegurat que el brot de pigota dels micos que s'ha registrat en 16 països, entre ells Espanya, "encara pot controlar-se" perquè el risc general de transmissió és "baix".

"Pel que sabem del virus i les seues maneres de transmissió, aquest brot encara pot frenar-se, per la qual cosa l'objectiu és contindre'l i detindre'l", ha dit l'experta en pigota i membre del Programa d'Emergències de l'agència de l'ONU, Rosamund Lewis.

Segons l'OMS, és "poc probable" que el virus ja haja mutat, encara que considera que la transmissió pot estar sent impulsada per la socialització que està havent-hi al món després de l'alçament de les restriccions imposades per la pandèmia del coronavirus.

Aquest brot de pigota dels micos s'ha transmés principalment, com així ho ha recordat l'organisme de Nacions Unides, per contacte estret de pell amb pell, tot i que el virus també pot transmetre's per gotes d'alé i roba de llit contaminada.

El període d'incubació de la pigota dels micos sol ser de 6 a 13 dies, encara que pot oscil·lar entre 5 i 21 dies. "Encara no tenim informació sobre si es transmet a través dels fluids corporals", ha reconegut Lewis, "per a instar els grups potencialment de risc a estar atents quan estiguen en estret contacte amb altres persones i recordar que pot afectar qualsevol persona" i no sols els homes que mantenen sexe amb homes.

També et pot interessar

stats