L'OMS alerta que la nova hepatitis és un tema "molt urgent" amb "prioritat absoluta"

L'edat dels afectats oscil·la entre el mes i els setze anys, en la majoria dels casos no presenten febre i en cap d'aquests s'han detectat els virus associats a aquesta malaltia

Imatge d'arxiu de l'interior d'un hospital valencià
Imatge d'arxiu de l'interior d'un hospital valencià / À Punt Mèdia

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assegurat que l'augment dels casos de l'hepatitis aguda infantil d'origen desconegut és un tema "molt urgent" al qual estan donant "prioritat absoluta". L’organisme treballa amb el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties en la gestió i coordinació dels casos, segons el director regional d'Emergències de l'OMS, Gerald Rockenschaub.

L'especialista ha explicat que fan "tot el possible" per a identificar ràpidament les causes i poder "prendre les mesures adequades, tant a escala nacional com internacional", ha recalcat.

Els primers deu casos d'aquesta hepatitis aguda els va notificar el Regne Unit el 5 d'abril, en xiquets menors de deu anys sense malalties prèvies, i des de llavors també s'han detectat contagis a Espanya, Israel, Dinamarca, Itàlia, els Estats Units i Bèlgica, entre altres. L'edat dels afectats oscil·la entre un mes i setze anys, en la majoria dels casos no presenten febre i en cap d'aquests s'han detectat els virus associats a aquestes malalties (hepatitis A, B, C, D i E), segons l'organització sanitària.

A Portugal, país que encara no ha detectat casos, la Direcció General de Salut ha anunciat la creació d'un cos de treball per a acompanyar la situació.

També et pot interessar

stats