L'oci nocturn continua les protestes i crema factures davant del Palau de la Generalitat

Fa cinc dies que els empresaris i empresàries de l'oci nocturn acampen a les portes de l'edifici per a reivindicar al Consell solucions immediates a la crisi

Crema de factures davant del Palau de la Generalitat
Crema de factures davant del Palau de la Generalitat / À Punt

El sector de l'oci nocturn segueix fent actes de protesta des que el dimarts 13 acamparen davant del Palau de la Generalitat per a demanar a l'executiu el pagament dels 8 milions d'euros d'ajuda al sector, que es va anunciar a l'octubre de 2020, però que encara no s'ha fet efectiu.

Aquest dissabte ho han fet cremant i esgarrant factures, per tal de visibilitzar la desesperació de les pimes, que ja estan 13 mesos sense activitat. Les pèrdues acumulades les calculen en una mitjana de 100.000 euros pel que fa als pubs i de 300.000 per a les discoteques.

Les empreses declaren que ja estan al límit i critiquen que el 50% del sector està pràcticament arruïnat, per haver de fer front al pagament del lloguer, a la cotització a la seguretat social dels treballadors en ERTO, al subministraments d'aigua i llum, a les despeses de manteniment i a les amortitzacions dels crèdits i inversions, entre d'altres.

Per ara, a causa de l'acampada, s'ha aconseguit que el Consell desbloquege el pagament dels 8 milions d'euros, encara que, per a la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH), arriba tard i recorda que "aquesta quantitat sols cobreix el 7,5% de les despeses i les pèrdues a les quals vam haver de fer front durant 2020".

Les pimes del sector s'han sumat a aquestes declaracions: "No ens conformarem amb això, que ja ens ho devien. Continuarem lluitant per a un pla d'ajudes específic per a l'oci nocturn de 50 milions d'euros i instem a posar en marxa urgent la mesa cientificotècnica perquè el pla de desescalada no ens deixe en l'exclusió eternament".

Amb la crema de les factures, els empresaris han volgut fer una referència als deutes que no poden pagar i a la necessitat de tornar a obrir els establiments, situació de la qual no sols depenen ells, sinó també les seues famílies i treballadors.

Possible flexibilizació de les restriccions

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, per la seua banda, ha avançat aquest dissabte que la setmana que va la Comissió Interdepartamental podria valorar la flexibilització de "algunes" restriccions que afecten el sector de l'hostaleria, encara que ha assenyalat: "Que ningú pensi en un canvi disruptiu".

També et pot interessar

stats