Música electrònica per a protestar contra les restriccions

Els DJ fan sonar la música a les portes del Palau de la Generalitat per a protestar per les restriccions que els impedeixen treballar des de fa mesos 

Protesta de DJ valencians davant el Palau de la Generalitat / Europa Press

La música electrònica s’ha escoltat aquest dijous al barri del Carme de València. Era la manera amb la qual han protestat els DJ valencians, molestos perquè les restriccions imposades per la pandèmia els impedeixen treballar des de fa mesos. 

Els professionals de la música han manifestat el seu malestar amb allò que és el seu mitjà de vida: la música punxada. I ho han fet al costat de l’acampada que mantenen els empresaris de l’oci nocturn, davant del Palau de la Generalitat, des de dimarts.

Amb aquesta acció, els punxadiscos han denunciat que la seua activitat s’ha suspés “de forma absurda i sense precedents” i asseguren que la seua situació és “crítica”.

Vora 2.000 professionals afectats

El treball de molts dels 2.000 DJ que hi ha a la Comunitat Valenciana depén en gran mesura dels locals d’oci nocturn, molts dels quals estan tancats des de fa quasi deu mesos, com a mesura preventiva per a evitar contagis.

Els DJ creuen que estan patint una “injusta criminalització” per part del Consell. Els punxadiscos han defensat que “la música és cultura”, al temps que reclamaven solucions per a eixir de la situació.

La seua protesta tenia el suport de la Coordinadora Empresarial d’Oci i Hoteleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) i l’Associació Espanyola de DJ i Productores.

Aquesta acció dels DJ ha tingut lloc al costat de les 13 tendes de campanya que durant 13 hores al dia munta l’empresariat de l’oci nocturn en les immediacions de la seu del govern valencià per a reclamar ajudes o iniciatives de suport per al seu sector.

També et pot interessar