L'oci nocturn reclama al Consell el compliment dels compromisos adquirits

El sector protagonitza una acampada davant del Palau de la Generalitat per a reivindicar una ajuda que no arriba enmig d'una crisi que ja ha fet tancar un 40% d'empreses

Díez, aquest dimarts, durant l'entrevista en À Punt
Díez, aquest dimarts, durant l'entrevista en À Punt

El president de la Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana, Lalo Díez, ha explicat aquest dimarts a Les notícies del matí que ha tornat a protestar davant les portes de la Generalitat per a demanar que l'executiu cumplisca allò a què es va comprometre, en referència als huit milions d'euros anunciats al novembre passat per al sector i que encara no han cobrat. El sector de l'oci ha muntat una acampada durant 13 hores (pels 13 mesos que fa que l'activitat està restringida) davant del Palau de la Generalitat.

"Estem a l'abril i ningú veu una discoteca, un pub o un local de copes funcionant com abans en els pròxims mesos. Seguirem en un nivell de restriccions que no permetran que aquestes mil empreses del sector es mantinguen en peu. Per això, demanem un pla econòmic vinculat a la desescalada per al sector amb 50 milions d'euros, i que es pose en marxa al llarg dels pròxims mesos", ha explicat. Díez assegura que els empresaris han esgotat els estalvis i moltes empreses han tancat ja. "No demanem una ajuda com a tal, tenim empreses a les quals no sel's permet treballar", ha remarcat.

"Em fa la sensació que no ens escolten. Hi ha molta gent que té problemes per a menjar a casa", ha incidit. El sector calcula que hi ha 1.000 empreses a la Comunitat Valenciana, i que el 40% de les empreses que hi havia han tancat. Díez agrega que seguiran tancant empreses si no arriba una solució per al sector.

També et pot interessar

stats