L'oci nocturn acampa davant del Palau de la Generalitat per a reclamar un pla de rescat del sector

Demanen al govern valencià que aporte solucions urgents i realistes i no simples pegats econòmics. 

Imatge d'arxiu d'una concentració de treballadors de la restauració i de l'oci a València
Imatge d'arxiu d'una concentració de treballadors de la restauració i de l'oci a València / Rober Solsona (Europa Press)

Pimes de l'oci nocturn de tota la Comunitat Valenciana acampen des d'aquest dimarts davant del Palau de la Generalitat per a demanar justícia per al sector. La iniciativa té el suport de les 15 associacions de la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH), precursora de la creació de la plataforma i moviment Assemblea de l'Acampada de l'Oci Nocturn, el mes de novembre passat.

Sota el hashtag #13A i #13Mesos reivindiquen que des del govern valencià s'aporten solucions urgents i realistes i no simples pegats econòmics. De fet, ja han assegurat que no alçaran el campament fins que tinguen damunt la taula un pla de rescat econòmic, que la coordinadora xifra en 50 milions, per a garantir la supervivència de les prop de 1.100 empreses del sector que queden obertes.

Segons indiquen, no contemplen ni els deixen cap altra alternativa, i més després de l'immobilisme del Consell amb l'anunci de mantindre les restriccions actuals que pesen sobre el sector de l'oci i la restauració i davant la desesperada situació que travessen els locals d'oci especialment.

Al límit de la seua capacitat de resistència

Des del sector asseguren que es tracta d'una lluita perquè es faça justícia d'una vegada després de 13 mesos sense activitat, cas dels pubs o les discoteques, des que es va decretar l'estat d'alarma. Abandonats, pagant els mateixos impostos sense a penes ingressos i amb un pla d'ajudes, que ni tan sols han cobrat i no cobreix ni el 8% de les despeses a què van haver de fer front només en 2020.

Una situació que els situa al límit de la capacitat de resistència econòmica i personal, ja que molts han perdut els negocis, el seu mitjà de vida, o estan a punt de fer-ho, i part del seu patrimoni personal "mentre que des de la Generalitat es mira cap a un altre costat".

Protesta del sector de l'oci
Protesta del sector de l'oci

També et pot interessar

stats