L'oci nocturn es compromet a millorar la ventilació dels locals

Les patronals s'han reunit amb la Conselleria de Sanitat per planificar la tornada a la normalitat a partir del 7 de juny, que acaba el toc de queda

Un bar de copes, en una imatge d'arxiu
Un bar de copes, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
25 de maig 2021 - 17:47

L'oci nocturn de la Comunitat Valenciana s'ha compromés aquest dimarts amb la Conselleria de Sanitat a promoure una campanya informativa entre les empreses perquè aborden un procés de revisió i manteniment de la ventilació, així com d'instal·lació de les tecnologies necessàries per a mesurar els nivells de CO₂, que donen un indicador objectiu sobre la qualitat de l'aire en establiments tancats.

Aquests negocis han estat en el centre de les restriccions durant aquest ja més d'un any de pandèmia. El sector s'ha considerat durament perjudicat tant per les decisions, en aquest cas del Consell, com pel retard en l'arribada d'ajudes per pal·liar la seua complicada situació. De fet, durant els últims mesos han eixit en diverses ocasions al carrer per protestar. Ara, acabat l'estat d'alarma i en ple procés de relaxació de mesures a les portes de l'estiu, avancen en la planificació de la desescalada i en la progressiva recuperació de l'activitat.

Aquesta planificació ha reunit aquest matí les patronals valencianes CEOH (Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria (CEOH), Fotur (Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins) i Conhostur (Confederació Empresarial de Turisme i Hostaleria) amb Sanitat.

A llarg termini, l'oci planteja la necessitat d'abordar la revisió de la normativa i els criteris d'aplicació per a garantir la qualitat de l'aire, partint de la ja establida en l'última revisió de la llei d'espectacles "amb els més alts estàndards de qualitat que ara facilitaran la reobertura dels locals". I a curt termini, davant dels "magnífics" resultats de la campanya de vacunació i de l'evolució de la crisi sanitària, al costat de la previsió que el 7 de juny concloga el toc de queda, el sector vol recuperar l'activitat dels locals d'oci per tal d'establir una alternativa reglada per a l'activitat recreativa dels ciutadans i "els seus desitjos de socialització, que tants problemes ha donat en moltes ciutats espanyoles després de la fi de l'estat d'alarma sense cap mena de planificació".

Com a punt de partida d'aquesta desescalada, en relació amb la qualitat de l'aire, les patronals apunten a la necessitat d'impulsar la implantació dels mesuradors de CO₂, facilitant la informació al client final sobre el nivell i la qualitat de l'aire dels establiments. A partir d'ací, aquestes organitzacions empresarials han remés a Sanitat la voluntat de comprometre's amb aquest procés que permeta anticipar i planificar la reobertura dels locals d'oci, l'ampliació dels horaris i la flexibilització de totes les mesures que permeten recuperar l'experiència.

També et pot interessar

stats