Fotur alerta que vora el 50% de l’oci nocturn pot tancar definitivament davant les restriccions per la pandèmia

El president de la patronal de l’oci confia a tancar un acord amb el Consell per a tornar a permetre actes massius a la Comunitat Valenciana

El primer concert massiu, a Barcelona
El primer concert massiu, a Barcelona
29 de març 2021 - 11:26

“Turisme i oci van de la mà”, ha defés el president de la patronal de l’oci nocturn (Fotur) per a deixar clar que caldrà conservar el segon per a garantir l’èxit del primer. Pérez ha advertit, en una entrevista a Les notícies del matí, que al “pas que anem no quedarà oci”. Les últimes dades apuntaven que un 30% de les empreses d’oci nocturn, que fa un any que està tancat, no tornarà a obrir, però el president de Fotur considera que finalment serà un 50%. El sector demana ajudes directes i més quantioses. En aquest context, ha valorat que el Consell ha complit enfront del govern espanyol, que encara no ha concretat les ajudes anunciades. “Cal buscar l’equilibri entre sanitat i que la vida continue”, ha dit en diversos moments de l’entrevista.

El representant empresarial valencià ha afegit que si es tanca l’oci es fomenten les festes il·legals i ha remarcat que el sector no és el responsable de les diferents onades de la pandèmia. “Nosaltres no som els culpables”, ha incidit.

Preguntat pel primer concert massiu fet aquest cap de setmana a Barcelona, Pérez l'ha qualificat de “magnífica i brillant idea” i ha assegurat que ala Comunitat Valenciana s’està treballant des de fa tres o quatre mesos per a fer possibles aquest tipus d'esdeveniments. Els empresaris confien a rebre una resposta de l’administració autonòmica per a avançar en aquest camí i ha deixat clar que està pendent una reunió amb el Consell per a tancar un acord que ho faça possible. El responsable de Fotur ha valorat el diàleg però ha reclamat concreció i agilitat. “Si pot ser ahir, millor que demà”, ha remarcat.

De cara a l’estiu ha deixat clar que d’ací a allà hi haurà una part important de la ciutadania vacunada i que caldrà reactivar les activitats. “No podem perdre un altre estiu”, ha emfatitzat. El representant de Fotur s’ha mostrat partidari de l’ús d’un passaport sanitari de vacunació de la Covid-19.

D'altra banda, durant l'entrevista ha considerat inevitable un nou repunt de contagis a la Comunitat Valenciana. Però ha defés que cal prendre mesures clares i ben definides, utilitzant la tecnologia disponible, perquè el sector puga treballar. “No s'ha de cancel·lar res, cal buscar solucions”, ha remarcat.

També et pot interessar