L'objectiu, arribar al 70% de supervivència al càncer

L'Associació Espanyola Contra el Càncer ha presentat un informe amb dades de supervivència, inversió en recerca i comparativa entre Espanya i Europa.

L\'objectiu, arribar al 70% de supervivència al càncer
L'objectiu, arribar al 70% de supervivència al càncer

L'Associació Espanyola Contra el Càncer, la Fundació La Caixa i l'Associació Espanyola de Recerca sobre el Càncer  han presentat els resultats del primer informe sobre investigació i innovació en  aquesta  malaltia a Espanya.

En 2017 van ser diagnosticades de càncer a Espanya més de 230.000 persones. En 10 anys es diagnosticarà un cas de càncer nou cada 1,8 minuts. A dia de hui, la taxa de supervivència és d'un 53 per cent. El repte és arribar al 70, però tot depén de la inversió en investigació.

Els experts en càncer denuncien que la despesa pública per a investigar aquesta malaltia està estancada i això afecta directament l'índex de supervivència. A més, afegeixen que caldria duplicar els diners invertits per a la recerca de nous tractaments i més efectius contra el càncer. Finalment, també han remarcat la dependència dels assajos clínics de la  indústria farmacèutica a Espanya, que quasi duplica la de França o els Països Baixos.

També et pot interessar

stats