L'obesitat quintuplica les possibilitats de desenvolupar formes greus de Covid

Veus enteses alerten que més de la meitat dels ingressos a l'UCI pateixen aquesta malaltia

Imatge d'arxiu de dues persones amb obesitat / Europa Press

L'obesitat multiplica per cinc les possibilitats de desenvolupar formes greus de Covid-19, independentment de l'edat. És el resultat d'un estudi publicat pel Centre d'Investigació Biomèdica de Navarra, que es reflecteix cada dia als hospitals. "El 60-70% de la gent jove que està ingressada en unitats de cures intensives és obesa", explica Marisa Blasco, cap de servei de l'UCI de l'Hospital Clínic de València. 

En concret, joves amb una obesitat de grau tres, que implica un índex de massa corporal per damunt de 40, tenen catorze vegades més risc d'ingressar a l'UCI després de contagiar-se de coronavirus. 

Moltes patologies que semblen invisibles i que són derivades de l'obesitat poden, a més, complicar molt la situació dels pacients que acaben ingressats, puntualitza la cap de la unitat de malalties infeccioses de l'Hospital Clínic de València, Pepa Galindo: "La gent hipertensa o diabètica, que són altres factors de risc, o que ha patit algun problema cardiovascular, té un risc mol més alt de tindre un quadre per Covid més greu". 

Veus enteses assenyalen que un percentatge molt alt de les morts per Covid són per excés de pes.

També et pot interessar

stats