L'institut número 5 de Torrevella modificarà la normativa sobre la vestimenta dels alumnes

La polèmica ha sorgit arran del fet que es prohibira l'accés a les aules a les alumnes vestides amb pantalons curts.

Alumnes de l'institut número 5 de Torrevella han anat hui amb pantalons curts a classe
Alumnes de l'institut número 5 de Torrevella han anat hui amb pantalons curts a classe

L'institut d'ensenyament secundari número 5 de Torrevella, al Baix Segura, va prohibir, divendres, l'entrada a classe a 25 alumnes perquè portaven pantalons curts, ja que la normativa del centre prohibeix aquest tipus de vestimenta a les alumnes.

Les xiques han sigut amonestades i, aquest dilluns, en senyal de protesta, una trentena de joves han acudit novament vestides amb pantalons curts per a exigir el canvi immediat de la normativa.

La direcció del centre convocarà un consell escolar extraordinari i urgent per a debatre i consensuar un canvi en la normativa, però adverteix que, mentrestant, el reglament intern és d'obligatori compliment.

Alguns pares i mares de les alumnes afectades han mantingut este matí contactes informals amb la direcció del centre. El director, Carlos Irles, ha convocat els membres de l'AMPA i els pares interessats en el tema a una reunió demà a primera hora del matí per a abordar la qüestió.

L'institut té 10 anys d'antiguitat. El règim normatiu es va actualitzar al mes de juny passat i contempla la normativa referida al tema dels pantalons curts per a les xiques i prohibeix també, als xics, entrar a l'institut amb camisetes de tirants.

Des de divendres, les estudiantes mantenen les seues reivindicacions en les xarxes socials .

També et pot interessar

stats