L'Institut Francés de València tancarà les instal·lacions el 30 de juny
Un total de 25 treballadors seran acomiadats aquest dia, en què la institució posa punt final a 133 anys d'activitat a la ciutat
L'Institut Francés de València ja coneix la data de tancament. El pròxim 30 de juny aquesta institució cultural, educativa i centenària tancarà, després de 133 anys a la ciutat de València.
El 30 d'abril el govern de França va anunciar el tancament argumentant raons "econòmiques i organitzatives". El mateix dia, la directora de l'Institut a València, Marie-Cécile Le Luec i la directora general de l'Institut Français d'Espanya, Anne Louyot, van obrir un expedient d'acomiadament col·lectiu per a posar en marxa la reorganització de la institució amb el qual el centre quedarà desproveït del 90% del personal.
Com a conseqüència del tancament, un total de 25 treballadors, dels 28 que formen part, seran acomiadats el mateix 30 de juny.
''Continuarem lluitant fins al final per la preservació de la nostra ocupació i de l'estructura actual"
En complir el període legal de consulta amb els representants del personal, la direcció ha anunciat oficialment aquest matí als seus treballadors la intenció de tancar la seu del carrer Moro Zeid de València, així com l'acomiadament de 25 persones. L'equip de treballadors han creat la plataforma Salvem l'Institut Francés de València i en un comunicat fet públic han anunciat que resistiran a de la decisió del ministeri francés i l'aplicació. ''Continuarem lluitant fins al final per la preservació de la nostra ocupació i de l'estructura actual de l'IFV al carrer Moro Zeid de la ciutat de València''.
Respecte del desallotjament de l'edifici anunciat per la direcció, el grup treballadors ha manifestat que ''aquest edifici es va beneficiar d'una subvenció milionària de la Generalitat'' i ara critiquen que es tanca ''sense especificar el seu futur ni la reubicació de les tres persones restants''. En aquest sentit han dit que el personal del centre ''ha treballat duríssim per a mantenir l'excel·lència en contra d'un sabotatge planificat de la direcció, aquests quatre anys, que ara sabem que tenia la intenció clara de liquidar l'Institut i segurament fer una operació especulativa amb l'edifici en ple centre històric'', han assegurat.
El grup de treballadors recentment ha llançat una petició de suport en la plataforma Change.org, tant per a la pervivència de l'Institut com dels seus professionals, i han recollit més de 9.500 firmes. En la seua campanya de mobilitzacions també han parlat amb el ministre d'Exterior francés i han rebut el suport oficial de l'oposició consular francesa i de l'alcalde de València, Joan Ribó, entre altres autoritats municipals.
El PSPV-PSOE per la seua banda ha presentat una Proposició no de llei a les Corts, mentre que el senador del grup Compromís, Carles Mulet, i el seu company en el Congrés, el diputat Joan Baldoví, han presentat sengles preguntes parlamentàries perquè el govern espanyol i el Ministeri d'Afers exteriors s'hi impliquen.