L’Institut Francés tanca la seu de València després de 133 anys a la ciutat

El govern gal anuncia el tancament del centre formatiu i cultural, argumentant raons “econòmiques i organitzatives”, i preveu despatxar tot el personal

La seu de l'Institut Francés de València ofereix cursos per a aprendre la llengua, però també organitza activitats culturals
La seu de l'Institut Francés de València ofereix cursos per a aprendre la llengua, però també organitza activitats culturals

Després de 133 anys vinculat a la ciutat de València, l’Institut Francés tancarà la seu que té a la ciutat. El personal del centre ha denunciat que el Ministeri d’Afers Estrangers francés clausurarà aquest centre “a partir de l’estiu”, amb el consegüent comiat dels 26 treballadors, com ha anunciat aquest divendres el personal de l'Institut. 

El govern francés preveu tancar aquest centre formatiu i cultural argumentant “causes econòmiques, productives i organitzatives”, unes raons amb les quals discrepa la plantilla del centre. Els treballadors de València denuncien que la decisió d'abaixar la persiana no afecta tota la xarxa del conjunt Institut Francés d’Espanya. 

Els treballadors denuncien que, durant els últims quatre anys, la direcció d’aquesta xarxa ha adoptat “decisions unilaterals” que han conduït “a una reducció dels cursos i de l’activitat cultural” del centre de València, una circumstància que s’uneix a “la gestió abusiva del personal”. “Es buscava el tancament i l'acomiadament de la plantilla a qualsevol preu”, afigen en un comunicat. 

El personal del centre, ubicat en el nucli antic de València, lamenta que el Ministeri d'Afers Estrangers francés vulga esborrar “de la tercera ciutat d’Espanya en població”, com és València, “una institució tan important per a les relacions diplomàtiques, comercials i símbol de la cultura francesa”. 

Així mateix recorden que, “des de 1888, l’Institut Francés de València promou la cultura i la llengua francesa a la Comunitat Valenciana i ha rebut centenars de milers de visitants”. A més, destaquen la implicació d’aquest centre en l’activitat cultural valenciana i el fet que és l’únic centre del territori per a presentar-se als exàmens oficials de francés reconeguts internacionalment.

També et pot interessar

stats