Controlat l’incendi de les Useres després de cremar una vintena d'hectàrees

Diversos mitjans treballen encara per a extingir el foc, que es va originar arran d’un accident de trànsit

Les fortes ràfegues de mestral van fer que les flames es propagaren ràpidament per la massa forestal / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de desembre 2023 - 08:58 Actualitzat: 15 de desembre 2023 - 21:45

Els bombers han donat per controlat l'incendi de les Useres, que ha cremat vora vint hectàrees, segons fonts del Consorci de Bombers de Castelló. Durant aquest divendres, unes 35 persones, entre bombers i brigades forestals, han treballat a la zona per a avançar en les tasques d’extinció de l’incendi que, des d’aquest dijous de vesprada, ha cremat la massa forestal de les Useres.

Durant el divendres a la nit, treballaran dues unitats de bombers forestals, dues autobombes i dos coordinadors, segons ha indicat el servei d'emergències 112. Abans han intervingut mitjans aeris per fer "maniobres d'estabilització, amb l'objectiu que l'incendi es pot donar per controlat al llarg del dia”, segons deia durant el matí Fernando Pérez Huecas, cap de la Secció Forestal del Consorci Provincial de Bombers.

La presidenta de la Diputació de Castelló dialoga amb els responsables de l'extinció de l'incendi de les Useres
La presidenta de la Diputació de Castelló dialoga amb els responsables de l'extinció de l'incendi de les Useres / Diputació de Castelló

L’incendi es va originar arran d’un accident de trànsit a la carretera entre les Useres i la Barona. Un vehicle se'n va eixir de la via i es va botar foc que es van estendre fins a una zona de cultiu abandonat. Les intenses ràfegues de mestral que bufaven, unides a la sequedat del terreny, van provocar que el foc arribara a la massa forestal i que haja estat cremant durant tota la nit.

La virulència de les flames va obligar a intervindre diversos mitjans aeris, que a causa del vent es van haver de retirar. Aquest divendres, en fer-se de dia, s'hi han incorporat dos mitjans aeris per a donar suport als efectius terrestres. De fet, la Generalitat va activar el nivell 1 del Pla d'Incendis Forestals per la presència d'habitatges disseminats, encara que en principi cap d'ells va resultar afectat.

També et pot interessar

stats