Declarat un incendi forestal a les Useres, avivat per ratxes de 70 quilòmetres per hora

El vent ha complicat les tasques d’extinció als mitjans aeris, que s'han retirat quan encara hi havia llum 

L'incendi forestal de les Useres, a l'Alcalatén, aquest dijous / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de desembre 2023 - 17:16 Actualitzat: 14 de desembre 2023 - 21:05

Diversos efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló treballen en l’extinció d’un incendi forestal, provocat aquesta vesprada després d’un accident de trànsit a les Useres (Alcalatén). L’incendi s’ha complicat en poc més de trenta minuts a causa de les fortes ratxes de vent, de 70 quilòmetres per hora. El Centre de Coordinació d'Emergències ha establit la Situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) de la Comunitat Valenciana.

Precisament aquest vent ha condicionat els treballs dels mitjans aeris, que s'han hagut de retirar una hora després de començar les tasques d'extinció, segons han confirmat fonts de bombers en À Punt Notícies. A més, les mateixes fonts han assegurat que la columna de fum ja és visible des de Castelló de la Plana. El litoral i l’interior sud de Castelló estan en alerta groga per vent, segons l’Aemet.

El foc s’ha iniciat després d’un accident que no ha deixat persones atrapades, però sí que ha cremat una part de la vegetació, al costat de la carretera. En un primer moment, el Consorci ha mobilitzat dues dotacions de bombers i dues unitats de forestals, amb una unitat helitransportada. Pocs minuts després, ha sigut necessari mobilitzar més equips. En aquests moments, treballen huit dotacions de bombers forestals, huit autobombes, altres quatre de la Diputació i dos coordinadors forestals. 

S'espera que els treballs continuen tota la nit, si bé el Consorci ha assegurat que "l'evolució és positiva".

També et pot interessar

stats