La Guàrdia Civil situa en el cablejat d'una torre elèctrica amb falta de manteniment l'origen de l'incendi de Montitxelvo

Els investigadors han acabat la instrucció i traslladaran les indagacions al llarg de la jornada a la Fiscalia de Medi Ambient

Panoràmica de l'incendi de Montitxelvo
L'incendi de Montitxelvo amenaça un grup d'habitatges / Twitter: @vslmp

El contacte del cablejat amb uns arbres en el radi d'una torre elèctrica pren força com a possible causa de l'incendi de Montitxelvo (Vall d'Albaida), segons ha informat la delegada del govern a la Comunitat Valenciana. Pilar Bernabé ha confirmat que la Guàrdia Civil ha acabat la instrucció i ha anticipat que al llarg d'aquest divendres entregarà les diligències a la Fiscalia de Medi Ambient.

La investigació determina literalment que el possible origen del foc "es produeix en el radi d'una torre elèctrica", perquè el seu cablejat "podia haver entrat en contacte amb els arbres que eren pròxims" i va poder produir "una espurna que saltara".

Segons la informació, avançada per la cadena SER, els investigadors sospiten que la falta de manteniment de la torre elèctrica pot estar al darrere de les espurnes que haurien provocat les flames. Bernabé ha recordat que l'incendi es va declarar coincidint amb condicions de "fort vent" que el podrien haver "disparat" i estendre.

El foc, declarat el dos de novembre i que va tardar quinze dies a donar-se per extingit, va calcinar 2.500 hectàrees de superfície, en un perímetre de 38 quilòmetres al llarg de dues comarques, la Vall d'Albaida (Montitxelvo, Terrateig, Aielo de Rugat) i la Safor (Llocnou de Sant Jeroni, Ador, Castellonet de la Conquesta, Vilallonga).

Les flames van obligar a desallotjar vora 850 veïns dels municipis de Castellonet de la Conquesta, Terrateig i les zones de l'Ermita d'Ador, així com les urbanitzacions Monte Corona i La Llacuna de Vilallonga. A més, es van haver de confinar 6.000 persones a Potries, la Font d'en Carrós i Ador.

També et pot interessar

stats