L’incendi de l’Alt Millars camina cap a la “normalització” més d'una setmana després de declarar-se

La Generalitat demana als ciclistes i motoristes que encara no visiten els municipis afectats, on treballen els efectius d’Emergències

Incendi forestal declarat a l'Alt Millars / Efe

L’extinció de l’incendi de l’Alt Millars manté l'evolució positiva i camina ja cap a la normalització més d'una setmana després que s’originara el foc a la localitat de Vilanova de Viver. Així ho ha assegurat aquest dijous de vesprada el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, que ha explicat que la meteorologia, que es preveia desfavorable per aquest dijous, finalment ha permés que els mitjans aeris i terrestres hagen continuat amb les tasques de refrescar el perímetre del foc. Àngel, en tot cas, s'ha mostrat molt prudent en triar les paraules que defineixen la situació actual de l'incendi.

Ha explicat que al llarg de la nit, fins a 120 mitjans terrestres treballaran de manera coordinada amb dos drons, que s’encarregaran de vigilar els tres punts que més han preocupat en les darreres jornades: la font de Los Baños de Montanejos, Montant i la Font de la Reina. Divendres s’incorporaran també set mitjans aeris, que tractaran de fer descàrregues més precises en cas que fora necessari. 

Tot i la bona evolució de l’incendi, Àngel no ha volgut confirmar si demà el donaran per estabilitzat i s'ha limitat a parlar de buscar "la normalització". A més, ha demanat prudència, perquè els tècnics encara han de recuperar la normalitat en els municipis de Montant i Montanejos —on la població encara està desallotjada—, on treballen per a garantir el bon funcionament de la telefonia i la llum elèctrica. 

D’altra banda, el també director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha fet una crida als ciclistes i motoristes, als que ha demanat “prudència” a l’hora de tornar a recórrer les carreteres de l’Alt Millars, on encara treballen els efectius d’Emergències. “Si és possible, que ajornen la visita per a un altre cap de setmana”. 

També et pot interessar

stats