La Generalitat autoritza nous retorns: el veïnat d’Aranyel, La Artijuela i Torralba pot anar-se'n a casa

Els cinc nuclis que van retornar dimecres també recuperen la mobilitat i l’obertura dels establiments

El veïnat de Montanejos, Montant i la Font de la Reina encara està desallotjat
El veïnat de Montanejos, Montant i la Font de la Reina encara està desallotjat / À Punt NTC

El veïnat de tres pobles més (Aranyel, La Artijuela i Torralba) pot tornar a casa després d’uns dies desallotjats com a mesura preventiva per l’incendi declarat a Vilanova de Viver dijous. Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, després de l'última reunió mantinguda amb els coordinadors de les tasques d’extinció de l’incendi. En total, es tracta de 114 veïns i veïnes, que se sumen a les vora 200 persones residents a Vilanova de Viver, Figueres, Pavies, la Pobla d’Arenós i les seues pedanies, Los Cantos i La Monzona, que ahir ja van poder tornar a casa. 

La Generalitat ha adoptat aquesta decisió després que l’evolució de l’incendi haja sigut “molt favorable” en les últimes 24 hores, malgrat el canvi de vent a ponent. Els drons de l'UME han permés detectar els punts calents que queden a la zona calcinada, informació que ha servit perquè mitjans aeris i terrestres els refresquen.

Segons l'últim balanç oficial que ha oferit Bravo, hi ha tres punts sensibles en les 4.700 hectàrees cremades: el de la Fuente de los Baños de Montanejos, el de Montant, i el de la Font de la Reina. A pesar d’aquests esforços, la consellera ha destacat que les condicions meteorològiques han sigut millors del que s’esperava i, malgrat bufar el ponent, aquest no ho fa amb la intensitat prevista inicialment.

No obstant això, Gabriela Bravo ha volgut remarcar que l’extinció es troba aquest dijous “en un punt crític” per l’oratge previst; per això, no ha oferit cap termini referit al veïnat que segueix desallotjat. 

També et pot interessar

stats