L’incendi amenaça la campanya turística de Setmana Santa

De moment el balneari de Montanejos ha anul·lat vora 500 reserves per a aquest cap de setmana

Els efectius lluiten contra el foc a Viver
Els bombers lluiten contra el foc a Viver / Bombers de la Diputació de Castelló

L’incendi forestal de Vilanova de Viver, que ja ha arrasat més de 3.500 hectàrees de bosc i ha obligat a desallotjar huit nuclis urbans de Castelló i un de Terol, colpeja durament una comarca en què el turisme rural i natural té un pes destacat; més encara una setmana abans d’iniciar-se la temporada alta de vacances de Setmana Santa, el període en què aquest tipus d’entorns atrauen més visitants, que canvien la destinació de platja per la muntanya.

Montanejos ha sigut un dels municipis més afectats, després de passar en pocs minuts de ser refugi dels desallotjats a ser també evacuat per la proximitat de les flames. Xavier Marí, responsable de l’Hotel Balneario de Montanejos, ha contat a À Punt Notícies que s’ha vist obligat a anul·lar totes les reserves del pròxim cap de setmana, vora 500 persones. “Teníem instal·lats ací 120 clients. Hui mateix hi havia una entrada prevista de més persones provinents de Barcelona i Saragossa. El dia 26 ha de vindre també un grup gran, i de moment hem hagut d’anul·lar-ho tot. Comptàvem amb aquest començament amb prou ocupació i tenim la incertesa de què dir als clients sobre quan podran tornar. Això ens ha pegat una bona bufetada”, ha lamentat Marí. 

Els pocs clients que quedaven allotjats a l’hotel, als quals els quedaven uns dies a Sogorb, han quedat a l’espera de notícies, en cas que les condicions milloraren. 

Per la seua banda, Lourdes Asensi, tècnica de Turisme de Montanejos (Alt Millars) ha assegurat aquest divendres que les persones més perjudicades han sigut els residents. “Han viscut 24 hores de molta incertesa i por, ja que han hagut de deixar els habitatges sense saber què passarà, on està la llengua de foc o si el desallotjament era preventiu pel fum”, remarca. 

Respecte al futur d’aquesta comarca, Asensi s’ha mostrat optimista. “Creiem que no afectarà molt les visites després de l’incendi, perquè la gent que volia enamorar-se de Montanejos tornarà a fer-ho, tornarà a nodrir-se del seu paisatge, la seua gent i el seu entorn”. 

Com a exemple, conta una anècdota: durant aquest dijous es va habilitar un telèfon d’emergències, que no va parar de rebre telefonades “de gent que venia a passar el cap de setmana i els dies vinents. A tots els hem demanat que ens tornen a telefonar la setmana que ve, per a poder deixar lliure la línia i poder atendre a qui demane permís per a atendre els animals”, ha explicat la tècnica de Turisme.

Asensi ha agraït que l’Ajuntament haja mantingut informat “al minut” tota la ciutadania i els haja facilitat dietes a tots aquells que les han necessitades.

També et pot interessar

stats