L'Imserso torna el pròxim mes d'octubre

La Comunitat Valenciana està entre les autonomies que més oferta acumula, el 20% dels paquets, només per darrere d'Andalusia, que representa el 21%

La recepció d'un hotel, on arriba un grup de persones majors, en una imatge d'arxiu
La recepció d'un hotel, on arriba un grup de persones majors, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts autoritzar a l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) la contractació dels serveis d'organització, gestió i execució del programa de turisme social per a persones majors durant la temporada 2021/2022, amb possibilitat de pròrrogues, tal com estava previst. Aquesta represa es produeix després de que a finals de l'any passat el govern suspenguera el programa per la pandèmia. El director del programa, Luis Barriga, ha defensat que la reactivació dels viatges "és la millor notícia per a les persones majors, com a indicador de normalitat, ja que suposa la represa de la vida quotidiana".

Per al programa de turisme social 2021/2022 es convoquen inicialment 816.029 places per a 6.123 milions d'estades i es mantenen els preus fixats per a les persones usuàries amb l'increment mitjà de les pensions (0,9%), segons indica el Ministeri. Ateses les necessitats i preferències plantejades pels òrgans de representació de les persones majors, s'ha incrementat el nombre de places per a turisme de naturalesa, capitals de província i circuits culturals, que passen de 123.950 a 137.475. També s'aposta per les estades de 10 dies o menys, les més demandades en campanyes anteriors.

Octubre és el mes habitual per a l'inici del programa de l'Imserso. Enguany, en qualsevol cas, s'incorporaran mesures i protocols per a evitar el contagi per Covid en transports, allotjaments i activitats: neteja i desinfecció, control d'accessos i aforaments, etcètera. A més, es garanteix el reembossament de despeses de reserva si s'anul·lara l'estada per motius sanitaris abans de l'inici, tant per a persones usuàries com per a acompanyants.

La Comunitat Valenciana està entre les autonomies que més oferta acumula, el 20% dels paquets, només per darrere d'Andalusia, que representa el 21%.

També et pot interessar

stats