El govern espanyol cancel·la definitivament els viatges de l'Imserso aquesta temporada

La cancel·lació del programa de vacances afecta 65 establiments hotelers de deu municipis de la Comunitat Valenciana.

La recepció d'un hotel, on arriba un grup de persones majors, en una imatge d'arxiu
La recepció d'un hotel, on arriba un grup de persones majors, en una imatge d'arxiu

El govern espanyol ha anunciat aquest dimarts que cancel·la definitivament els viatges del programa de vacances per a majors de 65 anys, l'Imserso, d'aquesta temporada. El secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, ha justificat la decisió perquè seria una "insensatesa" posar a viatjar milers de persones vulnerables durant la pandèmia. Álvarez ha precisat que es tracta d’una suspensió en aquesta temporada, però que el programa es mantindrà.

Segons dades de l’Imserso, vora mig milió de persones tenien previst fer algun aquests viatges. La Comunitat Valenciana és una de les gran perjudicades, ja que se situa entre les que més oferta acumula, el 20 per cent dels paquets, només per darrere d'Andalusia, que representa el 21 per cent.

La cancel·lació del programa de vacances de l'Imserso 2020-2021 afecta 65 establiments hotelers de deu municipis del nostre litoral.

La patronal hotelera Hosbec considera que es tracta d’una una mesura incongruent i aposta per una suspensió provisional fins al final d'any. La seua secretària general, Nuria Montes, ha dit a À Punt Notícies que el govern espanyol s’ha precipitat i que hauria d’haver optat per una suspensió de dos mesos a l’espera de l’evolució de la situació sanitària.

Hosbec creu que aquesta decisió és incompatible amb l'obertura de corredors turístics i amb els bons turístics que estan implementant algunes comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats