El govern espanyol preveu recuperar l’Imserso a l’octubre

El Consell de Ministres aprovarà dimarts el primer acord perquè es publique el plec de condicions 

Una parella a la platja
Una parella a la platja / À Punt NTC

La recuperació del programa de l'Imserso farà el primer pas la setmana que ve, amb l’objectiu que torne a funcionar al mes d’octubre. El Consell de Ministres aprovarà dimarts el primer acord en matèria pressupostària perquè es publique el plec de condicions i una setmana després s'acordarà la licitació. 

Així ho ha avançat a Benidorm el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, que ha assegurat que, segons les seues previsions, el programa podrà començar a l'octubre amb els primers turistes sènior que viatjaran als destins triats.

El sector no entén el retard i pensen que podria no arribar a temps, perquè encara no s'ha començat a negociar amb les comercialitzadores. El president de la patronal hotelera valenciana Hosbec, Toni Mayor, va acusar ahir el govern espanyol d'una actitud "incomprensible" per no haver aprovat encara el plec de condicions del programa de vacances.

Mayor ha manifestat que, a la vista de la situació actual del programa, els viatgers no podrien començar a gaudir de les vacances fins a desembre, per la qual cosa es perdia una oportunitat de reactivar el sector a la tardor.

Valdés confia que els primers turistes britànics arriben abans de l’agost

Quant al turisme britànic, el secretari d'Estat s'ha mostrat confiat que, amb l'avanç de la vacunació i la baixada de la incidència del virus, els primers turistes puguen arribar al país "abans del mes d'agost". "Espanya fa els deures i així li ho traslladem al Regne Unit, i a les autoritats sanitàries", ha assenyalat. 

Espanya està en la llista taronja del Regne Unit, una classificació que obliga els viatgers a aïllar-se en tornar al seu domicili i a passar tres tests de coronavirus, un abans de volar cap allí i dos, durant la quarantena obligatòria.

També et pot interessar

stats