L’Hospital General de València denuncia el desbordament de les urgències

És l’hospital que més població atén de la Comunitat Valenciana, al voltant de 373.000 persones

Imatge de l'Hospital General Universitari / À Punt NTC

Aquest dilluns 56 pacients es troben en urgències de l'Hospital General de València pendents de llit per a ser ingressats. Alguns hauran d'esperar fins a quatre dies perquè els traslladen d'urgències a planta.

És el pa de cada dia de l'hospital que més població atén de la Comunitat Valenciana, vora 373.000 persones. Són 13.000 més que el 2018. Per als sindicats de l'Hospital General, el problema del centre és estructural i es desborda amb el mínim pic de demanda. La població que tenen assignada no s'ajusta a les dimensions de l'hospital. De fet, la ràtio habitant per llit d'hospitalització és una de les més baixes d'Espanya, ja que altres centres semblants com el Clínic de València assumeix la salut de 348.000 habitants amb 571 llits. 

A més, el General està adscrit com a hospital de referència per als departaments de salut d'Alcoi, Xàtiva i Ontinyent. També dona servei a deu centres de salut dins de la ciutat de València i 14 més en poblacions com Torrent, Montroi, Millars, Dosaigües, Picanya, Paiporta o Picassent. 

Una demanda unànime entre tots els sindicats representats en la junta de personal que incideix també en la falta de treballadors, 3.158 davant els 4.357 del Clínic. Un problema que no resol la contractació puntual de personal. La de la gerència és l'última porta a la qual toquen, desbordats per una situació que es repeteix temporada rere temporada.

No és l'únic hospital que ha viscut fa poc protestes per la saturació de les urgències. Les últimes jornades també s'han convocat protestes a l'Hospital de La F de València i al de la Ribera.

També et pot interessar

stats