L'Hospital Doctor Peset recupera la mascareta en algunes àrees per l'augment de casos de covid

La Conselleria de Sanitat ha explicat que es tracta d'una mesura "puntual" i "provisional"

La mascareta continuarà sent obligatòria en els centres sanitaris
Dues persones amb mascareta en un centre sanitari / À Punt NTC

L'Hospital Doctor Peset de València ha acordat la "mesura temporal" de l'ús obligatori de mascaretes en alguns serveis com Urgències, Oncologia, UCI o Reanimació davant de l'increment d'ingressos per covid i del nombre de treballadors que han donat positiu. En la resta de les zones de l'hospital és "altament recomanable" la seua utilització.

La direcció del centre hospitalari ha adoptat aquesta decisió després de rebre un informe dels serveis de Medicina Preventiva i Riscos Laborals i, segons han informat des de la Conselleria de Sanitat, es tracta d'una mesura "puntual" i "provisional".

En aquest sentit, fonts del centre hospitalari han insistit que una vegada es normalitze la situació, es tornarà a la recomanació general que va donar el Ministeri de Sanitat després de la fi de la pandèmia d'aconsellar l'ús de la mascareta en hospitals per raó de risc o en pacients altament vulnerables, però no amb caràcter obligatori.

L'acord del Consell de Ministres va declarar la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid i, encara que va decretar el cessament de la màscara obligatòria en centres hospitalaris, sí que va recomanar reforçar l'ús de protecció per a persones simptomàtiques quan estiguen en espais compartits.

També et pot interessar

stats