L'expresident de la CHX, Juan José Moragues, se suma a la llista d'investigats del cas Assut

La jutgessa del cas alça el secret de sumari amb un total de nou investigats

D'esquerra a dreta, les detencions d'Alfonso Grau (PP) i Rafael Rubio (PSPV-PSOE)
D'esquerra a dreta, les detencions d'Alfonso Grau (PP) i Rafael Rubio (PSPV-PSOE) / Kai Försterling (Efe)

La titular del jutjat d'instrucció número 13 de València ha decidit alçar el secret de sumari sobre la peça separada 7 del cas Assut, en el qual s'investiguen presumptes pessigades a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de València per part d'empreses adjudicatàries que haurien realitzat factures suposadament fictícies.

Així figura en un pronunciament d'aquest divendres en el qual se cita els pròxims dies 20 i 21 de desembre a nou persones en qualitat d'investigats. Es tracta de l'antic responsable de finances del PSPV Pepe Catalunya —que precisament aquest dijous es va acollir al seu dret a no declarar en estar part de la causa secreta—, i l'expresident de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan José Moragues. En la llista també figuren el que fora cap dels serveis jurídics de Divalterra José Luis Vera; l'exconseller delegat de la societat estatal Aigües del Xúquer SA, José María Marugán; Juan José Fermández, exempleat d'Acciona, i els empresaris Jaime Febrer, Enrique Gimeno i Francisco Antonio Gigante.

En el cas Assut s'investiguen els delictes tràfic d'influències, prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita i organització criminal. Estan imputades més de mig centenar de persones físiques, a més d'empreses.

Entre els investigats es troben l'exvicealcalde de València amb el PP i mà dreta de la morta Rita Barberá, Alfonso Grau; el cunyat de l'exprimera edil i advocat, José María Corbín, i la seua família; l'exregidor socialista i exsubdelegat del Govern, Rafael Rubio; el que fora cap dels serveis jurídics de Divalterra José Luis Vera; l'exalcaldessa de Xixona Rosa Maria Verdú i un exedil, empresaris i el mateix Pepe Catalunya.

Precisament la informació requisada a l'exdirigent socialista Catalunya —suspés de militància després de la seua imputació— va portar el mes d'octubre passat als investigadors a realitzar nous registres a Madrid i la Comunitat Valenciana —en relació amb una peça secreta d'Assut— a la recerca de documentació relacionada amb presumptes comissions en adjudicacions d'un tram del transvasament del Xúquer-Vinalopó, licitat per Aigües del Xúquer, dependent del Ministeri quan era dirigit per Cristina Narbona.

També et pot interessar

stats