L'Exaltació de les Falleres Majors de València, preludi de les Falles 2022

Els dos actes podran seguir-se en directe per À Punt, aquest dissabte a les 19 hores i diumenge a les 17 hores

Carmen i Nerea, falleres majors de València, durant l'assaig de l'Exaltació 2022
Carmen i Nerea, falleres majors de València, durant l'assaig de l'Exaltació 2022 / Ross Porta

S'acosten les Falles de València i la ciutat viu aquest dissabte el preludi de la festa del foc amb les Exaltacions de les falleres majors. A partir de les 19:00 hores el Palau de Congressos de la Generalitat acollirà l'Exaltació de Carmen Martín Carbonell, Fallera Major de València 2022, i la seua cort d'honor.

Diumenge a les 17:00 hores tindrà lloc l'Exaltació de Nerea López Maestre, Fallera Major Infantil de València, i la seua cort d'honor. Els dos actes es podran veure en directe en À Punt.

Les dos cites falleres desvelaran els colors dels espolins dels vestits oficials que regala l’Ajuntament de València i que estrenen les falleres majors amb motiu de l'exaltació. No faltaran les lloances dels mantenidors, Miguel Prim i Salvador Domènech, dos fallers de soca-rel; ni l’ofrena de cistelles de flors d’autoritats i institucions a les màximes representants de les Falles.

Els actes estaran marcats per les restriccions anticovid, ja que les representants de la festa hauran de dur la mascareta, si bé encara està per veure si se la podran llevar una vegada estiguen damunt de l'escenari. Tot i això, per tal d'assegurar-se de no perdre's el seu propi acte d'Exaltació, Martín va contar aquest divendres en A La Ventura que s'havia autoconfinat a casa per a arribar al gran dia en perfectes condicions.

Cinc setmanes després de l'Exaltació se celebrarà la Crida, que serà el punt d'inflexió per a valorar quines seran les condicions en què se celebraran les Falles segons la situació de la covid a València, en tractar-se d'un dels actes més multitudinaris.

També et pot interessar