Les falleres majors de València ja preparen l’Exaltació

El món de la festa confia que la corba de contagis baixe per a la Crida, d'ací a cinc setmanes

Imatge d'arxiu de les últimes falles multitudinàries, al març de 2019 / À Punt NTC

El compte arrere per a l’inici oficial de les Falles 2022 ja ha començat. En menys de 48 hores està previst que se celebren les Exaltacions de les falleres majors de València al Palau de Congressos de la Generalitat i d'ací a cinc setmanes, tindrà lloc la Crida.

Les falleres han acudit aquest dijous al matí a l'assaig de l'Exaltació amb mascareta, tot i que poden llevar-se-la com en qualsevol escenari teatral. La fallera major, Carmen Martín, ha contat en el programa A La Ventura d'aquesta casa que han preferit autoconfinar-se per a no fallar dissabte. “Fins i tot dins de casa portem la mascareta” ha assegurat la jove.

Martín ha confessat que confia que la corba baixe i espera que la Crida siga el punt d'inflexió, perquè aquest acte és, juntament amb les mascletaes, una les cites més multitudinàries i importants de la festa. “Hi ha hagut concerts multitudinaris a la ciutat i s’han omplit estadis a l’aire lliure, per tant, estem segurs que si tallem carrers i controlem l’aforament es pot controlar” ha assegurat Carlos Galiana, president de la Junta Central Fallera, qui aposta per una celebració segura de les festes.

Des de l'Ajuntament asseguren que treballen amb un programa de festes de màxims a l'espera de les decisions sanitàries. L'evolució d'òmicron i les reunions amb Sanitat de les pròximes setmanes seran decisives per a saber detalladament com serà la celebració d’aquestes Falles.

L'acte d'Exaltació, en directe en À Punt

Dissabte 22 de gener, a partir de les 19.00 hores en directe podrem gaudir de l’exaltació de Carmen Martín Carbonell, Fallera Major de València 2022, i la seua cort d’honor. La retransmissió inclourà l’emissió de l’Informatiu Notícies Nit, en versió reduïda mentre l’espectacle fa la pausa de descans, a les 20:00 hores, per a continuar la gala fins al ramillet de focs d’artificials a la font del Palau de Congressos.

Diumenge 23 de gener serà el torn de l’exaltació de Nerea López Maestre, fallera major infantil de València, i la seua cort d’honor a partir de les 17.00 hores.

També et pot interessar

stats