L'ètica de la cura, un canvi de paradigma sobre l'actual sistema de valors

Les dones fan el 90 per cent dels treballs relacionats amb la cura de les persones, activitats que en molts casos no estan remunerades.

La Universitat de València ha celebrat, els dies 28 i 29 de maig, el I Congrés Internacional de la Cura, la Igualtat i la Diversitat
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Raúl Vidal
Carolina Salvador
29 de maig 2018 - 23:58

Les dones fan el 90 per cent dels treballs relacionats amb la cura de les persones. Són activitats que, en molts casos, no estan remunerades ni regulades. A la Universitat de València ha tingut lloc el primer Congrés Internacional de la Cura, la Igualtat i la Diversitat, amb l'objectiu d'establir les bases per a una societat fonamentada en l'ètica de la cura, en el qual han participat desenes d'expertes. Ana Marrades, la directora de l'acte i professora de Dret Constitucional, explica que cal universalitzar la cura i canviar l'actual orde social perquè resta drets i llibertats a les dones.

Una de les reclamacions del Congrés és la regulació d'aquest tipus d'activitats i una reforma de la Constitució amb perspectiva de gènere. Marrades també explica que la cura no és un aspecte privat i que s'ha de regular i treballar en l'àmbit familiar, empresarial i de les polítiques públiques. 

També et pot interessar

stats