L'estudiantat es mobilitza en la Vaga Global pel Clima

Diuen que la pandèmia els ha desmobilitzat i, per a tornar als carrers i exigir "justícia ambiental", aquest divendres se sumen a la manifestació contra l'ampliació del port de València

Membres de la Juventut pel Clima

Aquest divendres se celebra la Vaga Global pel Clima, en la que l'estudiantat té un paper protagonista. Uns d’aquest col·lectiu és el moviment d’estudiants Joventut pel Clima, una agrupació de joves que reclama a la classe política i a les institucions una resposta davant l'emergència climàtica.

Diuen que la pandèmia els ha desmobilitzat i que cal tornar als carrers per a exigir justícia ambiental i polítiques contra la crisi climàtica. I per a predicar amb fets, aquesta vesprada se sumen a la manifestació unitària que vol impedir l'ampliació del port de València.

Uns d’aquests joves compromesos són Alba Pla (19 anys), Francesc Herrera (21 anys) i David Adrià (19 anys). Pertanyen a Joventut pel Clima i critiquen les “polítiques buides dels partits polítics”, ha dit a À Punt David Adrià. Critiquen que davant una llei de canvi climàtic “després ens trobem amb l’ampliació del port de València”, ha argumentat Alba Pla.

Decréixer i imaginar noves maneres de relacionar-nos amb el planeta

Com han explicat, pensen que hi ha molts projectes que no tenen cabuda en el context en què ens trobem. Després de molts anys d'impacte en el medi ambient, diuen que l’única alternativa és decréixer i imaginar noves maneres de relacionar-nos amb el planeta. “No cap un creixement infinit”, ha explicat Francesc Herrera.

Demanen una aposta clara per la descarbonització i un compromís amb la mobilitat sostenible. Defensen el territori i el consum local. I dibuixen un escenari molt negre si no atenem aquestes qüestions. David Adrià també diu que “serem molestos fins que ens facen cas”.

Membres de la Juventut pel Clima
Membres de la Juventut pel Clima / À Punt NTC

També et pot interessar

stats