L'estrogen i altres hormones sexuals poden ser la causa de la migranya en les dones

Ho diu una investigació publicada en ‘Frontiers in Molecular Biosciences’ feta per professors de la Universitat Miguel Hernández d'Elx

El professor Antonio Ferrer-Montiel ha observat diferències significatives en el model d'experiments de migranya entre els homes i les dones, i també investiga els responsables d'aquestes diferències
El professor Antonio Ferrer-Montiel ha observat diferències significatives en el model d'experiments de migranya entre els homes i les dones, i també investiga els responsables d'aquestes diferències / Gonzalo Malpartida - Flickr (Arxiu Europa Press)

Les hormones sexuals, com l'estrogen, podrien causar las migranyes que solen patir més les dones que els homes, segons la investigació feta per professors de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Aquestes hormones afecten les cèl·lules que rodegen el nervi trigemin i els vasos sanguinis connectats amb el cap i que desencadenen la temuda migranya. 

El professor Antonio Ferrer-Montiel de la Universitat Miguel Hernández d'Elx ha investigat aquest tipus d'hormones, sobretot els estrògens, que en els nivells més alts en les dones en edat reproductiva desencadenen la incòmoda migranya. El professor Ferrer ha observat diferències significatives en el model d'experiments de migranya entre els homes i les dones, i també investiga els responsables d'aquestes diferències.

Aquest procés resulta complex per a les investigacions, però després de dècades d'estudis sobre les hormones sexuals, la sensibilitat a la migranya i les respostes de les cèl·lules, han identificat el paper de les hormones específiques. Com a exemple, els científics asseguren que la testosterona protegeix contra les migranyes, però la prolactina pot empitjorar-les. Així mateix, algunes hormones necessiten més investigacions per a determinar-ne la funció.

Segons l'equip de professors d'aquesta universitat s'ha arribat a la conclusió que els estrògens i els canvis dels mateixos sensibilitzen les cèl·lules que rodegen el nervi trigemin. I, açò, fa més fàcil desencadenar un atac de migranya. Els autors esmenten que cal realitzar estudis longitudinals enfocats en la relació entre les hormones menstruals i les migranyes. El treball en aquests moments es basa en models in vitro i en animals, que no són fàcils de traduir als pacients amb migranya humana. Tot i això, el professor Ferrer-Montiel veu un futur esperançador per a la medicació contra la migranya en tots els resultats que hi ha fins ara. 

També et pot interessar

stats