L’esperit dels Borja inunda Gandia en la I Fira Borgiana

La data commemora el llegat històric i cultural d’aquesta família a la ciutat

Els carrers de Gandia s'omplin amb activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals amb la I Fira Borgiana
Els carrers de Gandia s'omplin amb activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals amb la I Fira Borgiana / Ajuntament de Gandia
04 de desembre 2021 - 06:30

Gandia celebra des d’aquest divendres la primera edició de la Fira Borgiana, un acte que vol convertir-se en tradició, amb activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals per diversos punts emblemàtics de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que impulsen l’Ajuntament i l’Oficina de Turisme de la Comunitat Valenciana, és promoure el llegat històric dels Borja i diversificar l’oferta turística més enllà del sol i platja.

La data de començament de la Fira no ha sigut casual: va ser el 3 de desembre de 1485 quan el cardenal Roderic de Borja, després papa Alexandre VI, va adquirir el ducat de Gandia per al seu fill, iniciant així una de les etapes més singulars i esplendoroses de la ciutat i de la comarca.

Entre l’oferta de la programació, hi ha un taller d’elaboració de tapes borgianes al centre històric de la ciutat, amb un show cooking de presentació; jocs borgians per a la infància al passeig de les Germanies; animació de carrer itinerant teatralitzada per diversos espais de la ciutat amb dos actors i visites guiades teatralitzades, com El llegat dels Borja i Borja en femení, i passejos pel palau ducal. A més, el centre històric acull l’exposició fotogràfica Del món dels Borja a la modernitat.

La Fira estarà oberta fins al dilluns 6 de desembre, aprofitant tot el pont de la Constitució.

També et pot interessar

stats