A l'espera del protocol sanitari per a Falles i la Magdalena

Nova reunió aquest dilluns entre el president de la Generalitat, Ximo Puig i la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro

La Junta Central Fallera de València va aprovar anit en el ple unes Falles 2022 que freguen la normalitat prepandèmica
Imatge d'arxiu de l'emissió per À Punt NTC de la Crida de les Falles de 2019 / À Punt NTC

Aquest dilluns té lloc una nova reunió per a continuar definint els protocols santaris per a les festes de Falles i la Magdalena, així com les recomanacions que es traslladarà als ajuntaments de cara a les pròximes setmanes. En la trobada està previst que participen el president de la Generalitat, Ximo Puig; la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i diversos responsbles de Salut Pública.

Serà la continuació de la reunió mantinguda dijous passat en què, després de remarcar que s'està accelerant el descens de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, els participants es van citar a estudiar durant el cap de setmana les recomanacions adients per a la celebració d’aquestes festes populars i posar-les en comú, amb "la voluntat que no hi haja cap restricció que no siga necessària", segons va remarcar el cap del Consell. 

De fet, Puig va afirmar que les Falles de 2022 seran més pròximes a les d'abans de la pandèmia que a les de 2021, que van tindre lloc aquest setembre. Una apreciació que comparteix la vicepresidenta i portaveu del Govern, Mónica Oltra, que divendres passat, després de la roda de premsa del Consell, va indicar que les celebracions de les Falles i la Magdalena enguany “seran més paregudes a les que coneixíem abans”.

En qualsevol cas, Puig va deixar ben clar que en actes multitudinaris és obligatori portar mascareta fins i tot a l'aire lliure, i això inclou les mascletaes. En aquest sentit, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha garantit que l'Ajuntament del Cap i Casal estudiarà fórmules que permeten celebrar aquests esdeveniments que habitualment congreguen grans multituds de persones amb seguretat i ha remarcat que es complirà "estrictament" la normativa sanitària. 

També et pot interessar

stats