L’erupció del Tajogaite, vista pels ulls d’un llibreter valencià

Manel López, d’Alaquàs, ens ha contat algunes de les històries de solidaritat que ha generat la catàstrofe de fa un any

El volcà, vist pels ulls d'un llibreter valencià / À Punt NTC

Al centre de Los Llanos de Aridane no arribà la lava, però si les històries sobre l’erupció del volcà. Històries que ens ha contat Manuel López, un llibreter d’Alaquàs que fa dèsset anys que viu a La Palma.

La catàstrofe del Tajogaite li recorda sa casa, conta. Concretament, fa que pense en la pantanada de Tous, que va ocórrer quan ell era només un xiquet. “De sobte ve una pantanada i et quedes sense res”, assenyala. 

Manuel ha contractat fa poc a la seua llibreria Cristina Medina, una jove de La Palma que ens ha contat que fa un any que no viu a sa casa perquè els van desallotjar i encara no ha trobat el coratge per a travessar la carretera i tornar-hi. El contracte que li ha fet Manel l'ha ajudada molt, indica, ja que abans tenia un treball a mitja jornada amb què no podia arribar a fi de mes. 

L’erupció del Tajogaite va generar una onada de solidaritat, com demostra una altra de les històries que ens ha explicat Manel. Una clienta li havia encarregat un llibre de Nando López, però quan la va avisar que ja havia arribat, ella li va dir que ho havien perdut tot en l'erupció i que no li’l podia pagar. Aleshores Manel, va parlar amb una amiga seua de Madrid que va contactar amb l’autor i va aconseguir que els firmara un exemplar del llibre en qüestió que, poc després, li feren arribar a la clienta. 

També et pot interessar

stats