L'Ertzaintza creu que l'assassí en sèrie que busca a Bilbao podria haver acabat amb la vida de huit homosexuals

La investigació també es desenvolupa a la Comunitat Valenciana i a Madrid i s'estudien quatre casos que es van considerar morts naturals

Vehicle de la Ertzaintza en una imatge d'arxiu
Vehicle de l'Ertzaintza en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'Ertzaintza treballa amb la hipòtesi que un individu, que busca al costat de la resta de forces de seguretat de l'Estat, podria haver posat fi a la vida de huit homes, que hauria conegut per mitjà d'una xarxa de contactes entre homosexuals, una investigació que també es desenvolupa en la Comunitat Valenciana i a Madrid.

Fonts de la investigació han informat Efe que el suposat autor dels crims, sobre el qual compta amb dades clares d'identificació, té uns 24 anys.

De moment hi ha quatre casos judicialitzats a Bilbao per defuncions ocorregudes entre setembre i octubre del 2021, però els investigadors sospiten que el mateix individu podria estar relacionat amb quatre crims anteriors, que en el seu moment es van considerar morts naturals.

Els morts utilitzaven una xarxa de contactes, en la qual va poder captar-los el presumpte homicida, que quedava amb les víctimes en els seus domicilis i allí, mitjançant l'administració d'alguna substància estupefaent, aconseguia traure'ls les claus de les seues targetes i altres dades bancàries.

Després extreia diners dels seus comptes en caixers automàtics i realitzava transferències al seu nom.

El detonant per a l'obertura de la investigació va ser el possible homicidi d'un veí de Bilbao de 43 anys el 18 d'octubre de 2021, a qui, posteriorment, van saquejar els comptes bancaris. Al sospitós d'aquests crims el va denunciar un home, veí de Bilbao, que va aconseguir sobreviure al seu atac.

En fugir del lloc després d'aquest últim atac, en un domicili del nucli antic de Bilbao, el presumpte autor dels crims es va deixar una motxilla amb objectes personals i un envàs amb una substància estupefaent, la qual cosa en va facilitar la identificació.

També et pot interessar

stats