Alerta a Bilbao per un presumpte assassí en sèrie que ataca homosexuals

L'Ertzaintza investiga quatre morts similars i busca un jove entre 25 i 30 anys que gasta una aplicació de cites per a quedar amb homes als quals droga per a robar-los

Imatge d'arxiu d'agents de l'Ertzaintza durant una actuació
Imatge d'arxiu d'agents de l'Ertzaintza durant una actuació / Efe

Alerta a Bilbao per un presumpte assassí en sèrie que ataca homosexuals. L'Ertzaintza busca un jove entre 25 i 30 anys que gasta una aplicació de cites per a quedar amb homes i després actuar als seus domicilis drogant-los amb èxtasi líquid, una potent droga de submissió.

La policia investiga almenys quatre morts similars entre setembre i octubre del 2021, tots a la mateixa zona de Bilbao i amb comptes bancaris saquejats posteriorment.

Mitjançant l'administració de l'esmentada droga, el presumpte assassí aconseguia traure'ls les claus de les seues targetes i altres dades bancàries. Amb aquestes dades extreia diners dels seus comptes en caixers automàtics i feia transferències al seu nom.

L'alarma va saltar l'octubre de l'any passat a partir de la mort d'un home de 43 anys en aquestes circumstàncies. Un home, veí de Bilbao, que va aconseguir sobreviure al seu atac, va denunciar el sospitós d'aquests crims.

El presumpte autor s'hauria deixat una motxilla amb documents i un envàs amb èxtasi líquid en el domicili d'una de les seues possibles víctimes, en el nucli vell de Bilbao, la qual cosa n'hauria facilitat la identificació.

Els investigadors consideren la hipòtesi que, a més d'aquests quatre possibles víctimes, estiga relacionat amb més defuncions anteriors en similars circumstàncies, que inicialment van ser considerades morts naturals.

Alarma en el col·lectiu LGTBI

L'Observatori Basc LGTBI+ ha mostrat l'alarma existent en aquest col·lectiu davant la investigació que desenvolupa l'Ertzaintza i ha demanat a les autoritats mesures urgents i efectives de protecció.

A més d'aquests presumptes assassinats, aquest observatori es refereix també a una agressió sexual a un home a Santurtzi i a un atac homòfob a Amorebieta, ocorreguts els últims dies.

EH Bildu ha demanat una reunió de la junta de portaveus de l'Ajuntament de Bilbao per a tindre informació "de primera mà" sobre aquests suposats assassinats.

També et pot interessar

stats